Verbouwing CBR examencentra Enschede, Rijswijk en Utrecht

Op 17 november start de verbouwing van de CBR-examencentra Enschede, Rijswijk en Utrecht.

Deze centra worden ook geschikt gemaakt voor het nieuwe CBR theorie-examenproces dat het klassikale theorie-examen én het schriftelijke examen voor het beroepsvervoer vervangt. Ook de inrichting van de centra wordt klantvriendelijker.

Tijdens de verbouwing kunt u terecht bij een aantal andere examencentra

Tijdens de verbouwing kunt u voor een theorie-examen terecht in een van de overige examencentra. U kunt uw Eigen verklaring kopen bij Mijn CBR , een gemeente die deze mogelijkheid biedt, of bij een aantal andere examencentra. De actuele openingsdagen met wel/geen verkoop van een Eigen verklaring kunt u daar inzien.

Praktijkexamens en rijtesten

In de verbouwingsperiode gaan de praktijkexamens en rijtesten in Enschede en Utrecht door in een ander deel van de huidige locatie. In Rijswijk wijken we voor de praktijkexamens en CCV-examens uit naar locatie Event Plaza (Lange Kleiweg 86) in Rijswijk.

In Rijswijk kunt u vanaf eind december voor de praktijkexamens en rijtesten gebruik van het centrum nieuwe stijl. In Enschede en Utrecht zal dat begin januari zijn.

Theorie examen nieuwe stijl

Dit najaar gaat het CBR over op een nieuwe vorm van examineren voor een theorie-examen. Cursisten kunnen dan individueel en in hun eigen tempo examen doen op een touchscreen. Vanaf eind september 2014 zijn er al gaan verschillende examencentra overgegaan op het theorie-examen – nieuwe stijl. Het individuele theorie-examen op een touch-screen gaat in januari  in Enschede, Rijswijk én Utrecht van start