Veilig Verkeer Nederland genomineerd voor de Blije Reizigersprijs

Veilig Verkeer Nederland is een van de drie genomineerden voor de Blije Reizigersprijs die het Railforum jaarlijks uitreikt.

De prijs is bestemd voor een spraakmakende verbetering voor het openbaar vervoer, dat het reizen met het openbaar vervoer voor de reiziger aantrekkelijk en leuker maakt. Veilig Verkeer Nederland heeft in hetvoorjaar van 2014 een pilot uitgevoerd met het project ‘OV-diploma‘. Met deze les leren kinderen in groep 7 en 8 over het openbaar vervoer. Het is een combinatie van opdrachten in de klas en een praktijkopdracht waarbij de kinderen in groepjes een reis maken met het openbaar vervoer. 

Onderdeel in het Nederlandse verkeer

Het openbaar vervoer is een wezenlijk onderdeel in het Nederlandse verkeer. Openbaar vervoer is naast fietsen een veel gebruikt vervoermiddel, zeker voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Ben je van kinds af aan ‘OV-minded’, dan maak je ook op latere leeftijd gebruik van de voordelen die het openbaar vervoer biedt. 

Ultieme win-win situatie

Kiezen voor het openbaar vervoer als je onderweg wilt werken, of na een gezellige borrel weer veilig thuis wilt komen. Of op hogere leeftijd als je niet meer altijd zelf met de fiets of auto kunt reizen. Plezierig reizen met het openbaar vervoer is op deze manier ook nog eens gunstig voor de verkeersveiligheid. Dat lijkt ons de ultieme win-win situatie