Lens Verkeersleermiddelen genomineerd voor Rijschool Innovatie Award 2017

De Voorrangsapp van Lens Verkeersleermiddelen is genomineerd voor de Rijschool Innovatie Award 2017. We nemen het tijdens deze verkiezing op tegen de Gevaarherkenningstraining van Green Dino en de Autonoom rijlessen van Rijschool Janssen. De winnaar wordt op 18 september bekendgemaakt tijdens de Lesauto Testdag.

Met de Voorrangsapp kan iedereen zijn kennis op het gebied van voorrang verlenen oefenen. “Het is slecht gesteld met de kennis van verkeersborden en voorrangsregels op kruisingen”, zegt Peter Somers, directeur van Lens Verkeersleermiddelen. “Het is absoluut nuttig en nodig om de kennis omtrent deze verkeersregels op te frissen.”

Wie heeft voorrang?

De app toont oneindig veel willekeurige kruispunten met verschillende verkeersdeelnemers. Somers: “Je moet per situatie aangeven in welke volgorde de deelnemers verder mogen. De manier van beantwoorden komt exact overeen met de sleepvraag van het officiële CBR theorie-examen”.

Erkenning innovatieve producten

De Rijschool Innovatie Award is een erkenning voor innovatieve producten en diensten voor de Nederlandse rijschoolbranche. De jury bestaat uit voorzitter Frank Hoornenborg van Bovag, Ruud Rutten van FAM, Peter van Neck van VRB en de redactie van VerkeersPro. Abonnees van VerkeersPro kunnen stemmen via een speciale link en kiezen de uiteindelijke winnaar.