Code 95 – vrijstelling voor oudere chauffeurs komt te vervallen

Alle Nederlandse beroepschauffeurs moeten zich voortaan in het kader van de Europese Code 95 eens in de vijf jaar 35 uur laten bijscholen.

De Nederlandse uitzonderingspositie voor chauffeurs die voor 1 juli 1955 zijn geboren komt in het nieuwe jaar te vervallen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur & Milieu kenbaar gemaakt. BOVAG, dat zich hard had gemaakt om deze doelgroep juist te informeren, is verheugd over het feit dat de richtlijn conform de EU-regeling wordt aangepast. En dat in alle EU-lidstaten nu dezelfde normen worden gehanteerd voor de uitvoering van Code 95.

Stijging gemiddelde leeftijd van de chauffeurs

De pensioenleeftijd stijgt ook die van beroepschauffeurs’, reageert Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen. ‘De gemiddelde leeftijd van chauffeurs stijgt dus. Daarom is het niet meer dan logisch dat ook zij zich verplicht laten bijscholen.

Ook oudere chauffeurs helemaal up-to-date

Je wordt er als professioneel chauffeur beter van, ook als je wat ouder bent. En werkgevers weten voortaan zeker dat ook oudere chauffeurs helemaal up-to-date zijn, niet alleen op het gebied van nieuwe verkeersregels, maar ook als het gaat om efficiënt en zuinig rijden.