BOVAG rijschoolondernemers krijgen alsnog hun ESF-subsidies uitgekeerd

Ruim tweehonderd BOVAG rijschoolondernemers krijgen de komende maanden alsnog een uitkering van hun ESF-subsidies. Het gaat in totaal om ongeveer een ton aan subsidiegeld.

De uitbetaling komt tot stand na een krachtinspanning van BOVAG. SOG, het kantoor dat voor BOVAG Rijscholen de administratie en uitkering vangelden uit het Europees Subsidie Fonds (ESF) verzorgde, ging in 2012 plotseling failliet. Daardoor dreigden een zo’n tweehonderd rijschoolondernemers subsidie voor het volgen van rijinstructeuropleidingen mis te lopen. BOVAG heeft de administratie veilig weten te stellen. De Stichting Scholingfonds Verkeersopleidingen gaat ervoor zorgen dat de ondernemers dit jaar nog hun geld krijgen.

Dekking van 35 procent van de opleidingskosten

De ESF-subsidies voorzagen in een dekking van 35 procent van de opleidingskosten. Dit percentage wordt misschien niet helemaal gehaald, maar het zal niet veel schelen. Frans Bastiaansen, branchemanager BOVAG Rijscholen, is tevreden met het resultaat: ‘Dit is een eclatant succes voor BOVAG Rijscholen.’