Annuleringsmogelijkheid praktijkexamen verruimd

Annuleringsmogelijkheid praktijkexamen verruimd

cbr-22-480x307Het CBR verruimt de mogelijkheid om een gereserveerd praktijkexamen te annuleren als je geen examen kunt doen vanwege ziekte, het overlijden van een naaste of detachering als militair.

Mocht je rijschool dit examen niet kunnen wisselen met een andere kandidaat, dan is het vanaf nu mogelijk het examen kosteloos te laten “Annuleringsmogelijkheid praktijkexamen verruimd” verder lezen

Landelijke proef examineren op winterbanden pakte positief uit

Landelijke proef examineren op winterbanden pakte positief uit.

winter-150x150Het CBR heeft in het verleden een proef gehouden met examineren op winterbanden voor de categorie personenauto.

Daartoe heeft het exameninstituut in samenspraak met de rijschoolbrancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB besloten vanwege de goede resultaten tijdens een kleinschaliger proef in de afgelopen winter. “Landelijke proef examineren op winterbanden pakte positief uit” verder lezen

Branche is tegen reserveren examen door leerling

Branche is tegen reserveren examen door leerli

logo-cbrHet CBR heeft aangekondigd om de mogelijkheden te onderzoeken van een systeem waarbij de leerling zelf zijn praktijkexamen kan reserveren.

De brancheorganisaties BOVAG en VRB zijn hier faliekant tegen en gaan nooit akkoord, luidt hun reactie. Nota van toelichting.
 Het plan wordt geopperd in een Nota van Toelichting. Reserveren gaat nu via de rijschool, “Branche is tegen reserveren examen door leerling” verder lezen

Rij- en theorie-examen wordt goedkoper?

Rij- en theorie-examen wordt goedkoper?

logo-cbr

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft goedgekeurd dat het CBR geen BTW meer hoeft te berekenen over de kosten voor rijexamens.

Als rijschoolhouders deze kosten doorberekenen, mogen zij dit ook zonder BTW doen. Wie komend jaar zijn of haar rijexamen gaat doen, zal minder diep in de buidel hoeven te tasten. Vanaf “Rij- en theorie-examen wordt goedkoper?” verder lezen

Reserveringstermijnen praktijkexamens

Reserveringstermijnen praktijkexamens; hoe werkt dat?

cbr-22-480x307Het CBR streeft ernaar dat het eerste praktijkexamen voor de personenauto binnen 7 weken kan worden gereserveerd. Voor het herexamen is dat binnen 5 weken. Deze termijnen zijn afgesproken met de rijschoolbranche en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Landelijk lag de reserveringstermijn “Reserveringstermijnen praktijkexamens” verder lezen