Code 95 – vrijstelling voor oudere chauffeurs komt te vervallen

Code 95 – vrijstelling voor oudere chauffeurs komt te vervallen

nascholingAlle Nederlandse beroepschauffeurs moeten zich voortaan in het kader van de Europese Code 95 eens in de vijf jaar 35 uur laten bijscholen.

De Nederlandse uitzonderingspositie voor chauffeurs die voor 1 juli 1955 zijn geboren komt in het nieuwe jaar te vervallen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur & Milieu kenbaar gemaakt. BOVAG, dat zich hard had “Code 95 – vrijstelling voor oudere chauffeurs komt te vervallen” verder lezen

Eindelijk duidelijkheid voor motorrijinstructeurs.

Eindelijk duidelijkheid voor motorrijinstructeurs.

Instructeursbewijs-foto-AKRijscholen mogen vanaf volgend jaar gelijktijdig lesgeven aan motorleerlingen in alle drie categorieën van het motorrijbewijs.

Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu laten weten. Dat is bijzonder goed nieuws, want er was flink wat onduidelijkheid over wat er – na de invoering van het A1-, A2- en A-rijbewijs op 19 januari 2013 – wel en “Eindelijk duidelijkheid voor motorrijinstructeurs.” verder lezen

BOVAG Rijscholen scherpt eisen aan

BOVAG Rijscholen scherpt eisen aan

Schermafbeelding 2013-08-01 om 11.45.59BOVAG overweegt de modulaire lesmethode verplicht te stellen als onderdeel van een pakket van eisen, waarmee Bunnik het kwaliteitsniveau van BOVAG-rijscholen op een hoger plan wil tillen.

De invoering van de modulaire lesmethode als lidmaatschapseis zou naar verwachting  over enkele jaren een feit moeten zijn.

 Een werkgroep binnen “BOVAG Rijscholen scherpt eisen aan” verder lezen

Branche is tegen reserveren examen door leerling

Branche is tegen reserveren examen door leerli

logo-cbrHet CBR heeft aangekondigd om de mogelijkheden te onderzoeken van een systeem waarbij de leerling zelf zijn praktijkexamen kan reserveren.

De brancheorganisaties BOVAG en VRB zijn hier faliekant tegen en gaan nooit akkoord, luidt hun reactie. Nota van toelichting.
 Het plan wordt geopperd in een Nota van Toelichting. Reserveren gaat nu via de rijschool, “Branche is tegen reserveren examen door leerling” verder lezen